Menu

Code M Belevenis in Kasteel Hoensbroek

Kom naar Kasteel Hoensbroek en onderga samen deze leerzame en multimediale belevenis. Op het beeldscherm van een tablet ontdekken jullie de geheimen van het kasteel (via augmented reality). Jullie doorlopen vele kasteelgangen, torenkamers, kasteelvertrekken en eeuwenoude slaapkamers. Wie waren de musketiers en wie was de beroemde musketier D’Artagnan? Jullie zien échte 17e eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels. Bovendien kom je erachter hoe je een film maakt! Als je meer historische achtergrond-informatie wilt over de historische voorwerpen dan gebruik je de IZI Travel tour op je smartphone.

Code M
In Kasteel Hoensbroek bezoek je deze officiële CODE M belevenis! Tijdens je bezoek aan dit prachtige en eeuwenoude kasteel duik je achter de schermen van de spannende familiefilm CODE M. Je kunt zó de filmset inwandelen en kostuums uit de film bewonderen, je leert over de musketiers en je doorkruist op een spannende manier het kasteel.

Beroemdste musketier aller tijden
In de jeugdfilm CODE M zoeken Isabel (Nina Wyss), Rik (Senna Borsato) en vriend Jules (Joes Brauers) naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan. Hij vocht in het leger van de Franse Koning Lodewijk XIV die met zijn leger in 1673 voor de poorten van Maastricht stond en de stad veroverde op de Republiek van Willem III. D’Artagnan sneuvelt in deze strijd. In Kasteel Hoensbroek kom je erachter waarom en hoe de Franse troepen onze regio belaagden en welke gevolgen dit heeft gehad.

Ervaar CODE M zelf
De officiële CODE M belevenis bezoek je in Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Dit is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Je dwaalt er door meer dan veertig kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven.

De officiële CODE M belevenis: Musketiers in Kasteel Hoensbroek! is dagelijks geopend tussen 10.00 uur en 17.30 uur.

Wilt u meer weten over: Musketiers in Kasteel Hoensbroek?