Menu

Een weekendje weg met de camper

Het reizen per camper wordt alsmaar populairder onder Nederlanders. Ben je ook benieuwd hoe het is? Ga een weekendje naar Limburg en ervaar het campergevoel. In deze blog geven wij je een aantal tips voor een geslaagd weekend in Zuid-Limburg.

Valkenburg

Op ongeveer twee uur rijden van Utrecht ligt Valkenburg. Hier start ons weekend. Een gezellig dorpje met de bekendste berg van Nederland, of beter gezegd bergje? De Cauberg! Hier wordt ieder jaar de bekende wielerwedstrijd Amstel Gold Race gehouden en gefinisht. Verder heeft het dorpje allerlei gezellige cafés en restaurants. Daarnaast kun je met een kabelbaan naar De Wilhelminatoren, om precies te zijn 68 meter hoger gelegen. Eenmaal boven is een gezellig terras met mooi uitzicht over de omgeving en het dorp. Ook voor kinderen zijn hier leuke dingen te doen, bijvoorbeeld levend tafelvoetbal. Ze kunnen zelfs met een rodel, tokkel of tubing baan naar beneden vanaf de toren.

Je kunt je in Valkenburg gemakkelijk een paar uur vermaken. In de buurt is ook een camperplaats. Op camperplaats Valkenburg, onderdeel van stadscamping Den Driesch kun je met de camper staan. Het ligt op een steenworp afstand van het centrum van Valkenburg. Om het camper gevoel extra op te laten leven breng je natuurlijk de avond door op de camping en maak je een gerecht in de sterrenkeuken van je camper.

Valkenburg

Drielandenpunt

Een volgende bezienswaardigheid in de buurt van Valkenburg (een half uur rijden) is het drielandenpunt. Dit moet je toch een keer gezien hebben in je leven! Je kunt met je camper helemaal tot bovenaan het punt rijden. De weg leidt slingerend en vrij steil naar boven. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over de drie landen, in het bijzonder vanaf de uitkijktoren. Ook hier vindt je allerlei horecagelegenheden en een souvenirwinkeltje. Het is geen dagvullend uitje maar zeker leuk om gezien te hebben.

Maastricht

Ook Maastricht mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een weekend in Limburg. Een super aantrekkelijke stad waar je als shopper je hart op kunt halen, hier moet je dus gebruik van maken. En wat is een bezoek aan Maastricht, of Limburg in het algemeen, zonder het eten van een lekkere vlaai. Verder, Het Vrijthof (zonder Andre Rieu dit keer), de rest van de binnenstad en andere hippe delen/wijken van de stad met leuke boetiekjes en cafés. In Maastricht vermaak je je gemakkelijk voor een dag en je zou er makkelijk wat langer kunnen blijven.

Wil je graag eens ervaren hoe het reizen met een camper is, maar beschik je zelf niet over een camper? Tegenwoordig kun je ook makkelijk een camper huren via een particulier.

Maastricht