Menu

Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcen tijdens Pasen

Van 31 maart t/m 2 april

Traditiegetrouw zal tijdens het Paasweekend (31 maart t/m 2 april) het Ridderspektakel plaatsvinden, rondom het Kasteel en het Toernooiveld komt een deel van de rijke historie van het Hertogdom Gelre weer tot leven.

Tijdens het Ridderspektakel verblijven er meer dan honderd ridders met hun gevolg in authentieke kampementen binnen de poorten van Kasteeltuinen Arcen. Beleef hoe de ridders vroeger leefden en hoe zij hun eeuwenoude ambachten uitvoeren. Kinderen wanen zich in de middeleeuwen en gaan als volwaardig ridder huiswaarts, zo kunnen ze een eigen wapenschild verven, harnassen passen en het opnemen tegen een echte ridder. Daarnaast zijn er zwaardvechtdemonstraties, grote veldslagen, de ridders van Lionheart laten zien hoe goed ze uit de voeten kunnen op een paard en op de middeleeuwse markt zijn lekkernijen en handelswaar te koop. Op de tweede etage van het Kasteel is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de ridders van het Gelres Overkwartier. In het Arsenaal op de Kasteelhof, tijdens de veldslagen en wapendemonstraties zijn replica’s uit het Bourgondisch Artilleriekamp en wapens te bezichtigen.

Thema 2018: Het Bourgondisch Artillerie kamp uit 1475 van het Gelders Overkwartier
Iedere editie van het Ridderspektakel staat een gebeurtenis uit de Arcense geschiedenis centraal. Dit jaar speelt het Ridderspektakel zich af rondom het Bourgondisch Artillerie kamp van het Gelres Overkwartier omstreeks het jaar 1475. Het Gelres Overkwartier heeft vele overwinningen behaald, maar ook grote verliezen gekend. In 1473 kwam Gelre in handen van de Bourgondiërs. Tegen de Bourgondiërs bleef veel verzet bestaan en het Gelres Overkwartier en de Bourgondiërs kwamen in 1493 weer tegenover elkaar te staan. Benieuwd hoe deze veldslag afloopt? Bezoek dan het Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcen!

Brunch
In de gewelvenkelder van Kasteel Arcen kunnen bezoekers tijdens de paasdagen genieten van een smakelijke paasbrunch met diverse soorten brood, warme en koude dranken, zoetwaren, paaseieren en gevulde eieren, kaas, diverse soorten vleeswaren, warm vlees, soepen en vers fruit. Meer informatie of direct reserveren? Klik hier.

Programma
Het programma van het Ridderspektakel start op zaterdag 31 maart om 13.00 uur (het park is geopend vanaf 10.00 uur), op eerste Paasdag en tweede Paasdag start het programma om 10.00 uur. Alle dagen is het park geopend tot 18.00 uur. U kunt dit evenement bezoeken met de reguliere entreetickets van Kasteeltuinen Arcen. Seizoenkaarthouders hebben vrije toegang tot dit evenement.

Klik hier voor meer informatie over het Ridderspektakel in de Kasteeltuinen Arcen!