Menu

Seizoens TIP: Bezoek de Kerstmarkten in Valkenburg

Voor de kerstdagen zijn er overal in Nederland en over de grens prachtige kerstmarkten waar u heerlijk een dagje of weekendje kunt gaan shoppen. Vind hier onze speciale trips waar u een kerstmarkt kunt bezoeken.

Kerstmarkten in Valkenburg
Kerstmis en Valkenburg aan de Geul zijn al jarenlang op een speciale manier met elkaar verbonden. Gedurende de donkere dagen verandert Valkenburg, gelegen in het sprookjesachtige Heuvelland, in een sfeervol kerststadje. Met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, engelenhaar en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Wie niet beter zou weten, zou denken dat de Kerstman uit Valkenburg komt.

Vanaf 17 november 2017 zijn de Kerstmarkten weer geopend in Valkenburg tot en met 23 december 2017. Bezoek de Kerstmarkten in de Gemeentegrot en in de Fluwelengrot.

Kerstmarkt Gemeentegrot
De oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa

De 32ste kerstmarkt in de Gemeentegrot – gelegen onderaan de bekende Cauberg – is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Laat u verrassen door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime, lange gangen die de Gemeentegrot typeren, nodigen u uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot.

Openingstijden
Vrijdag 17 november t/m zaterdag 23 december 2017
Maandag t/m donderdag: 10:00 – 20:00 uur
Vrijdag – zaterdag: 10:00 – 21:00 uur
Zondag: 10:00 – 20:00 uur
Zaterdag 23 december: 10:00 – 18:00 uur

Kerstmarkt Fluweelengrot
Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties

Bezoek tussen 17 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de 20e editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Steun een stukje Limburgse geschiedenis
Elk jaar bezoeken meer dan 125.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt.

De opbrengsten komen ten goede aan de organiserende Stichting Valkenburg Events, die daarmee onderwijs, sport en muziek stimuleert voor jeugd. Daarnaast vloeit een deel van de opbrengst naar de eigenaar, Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne en Fluweelengrot in stand te houden.

Kasteelruïne
De Kasteelruïne is binnen haar openingstijden ook te bezoeken in de kerstmarktperiode. De stichting houdt zich echter het recht voor om bij slecht weer de Kasteelruïne te sluiten ten behoeve van uw veiligheid.

Openingstijden
17 november t/m 23 december 2017
Zondag – donderdag 10.00 – 19.00 uur
Vrijdag – zaterdag 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag 23 december 10.00 – 18.00 uur

Geniet ook van één van onze geweldige Kerstmarktarrangementen in Valkenburg!