Menu

TIP: Kerstmarkt Hotelaanbieding Valkenburg

Heerlijk snuffelen op de kerstmarkt in Valkenburg en genieten in een prachtig hotel met ontspannende faciliteiten, wie wilt dat nou niet? Lekker voor de kerstdagen rondsnuffelen in de Fluwelengrot en de Gemeentegrot. Hieronder de uitgebreide informatie betreffende de beide kerstmarkten:

Kerstmarkt in de Fluwelengrot
Bezoek tussen 13 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de achttiende editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Kerstman
De Kerstman is in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn werkplaats! Tijdens de Kerstmarkt verwelkomt de Kerstman de bezoekers van maandag t/m vrijdag tussen 12:00 uur en 17:00 uur in de Fluweelengrot.

Kerst- en cadeauartikelen
Een groot aantal nissen in de Fluweelengrot is ingericht als een klein, gezellig winkeltje. Deze winkeltjes stralen de kerstsfeer uit en zijn met elkaar verbonden door een feeëriek verlicht kronkelig gangenstelsel. Op de Kerstmarkt Fluweelengrot worden allerhande artikelen gepresenteerd die zeer geschikt zijn als kerstdecoratie of kerstcadeau. Apart zijn de vele handgemaakte -(internationale)producten, die veelal niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals kaarsen en Pools handwerk. Oude ambachten worden door verschillende standhouders tijdens de kerstmarkt getoond. Natuurlijk worden ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen en allerlei hebbedingetjes verkocht. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar voor ieder wat wils! Buiten op het gezellig aangeklede grotpleintje en halverwege de route kunt u genieten van een hapje en drankje.

Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt in de Gemeentegrot

Vanaf 13 november tot 23 december 2015 zal de Kerstmarkt Gemeentegrot voor de 30ste keer haar deuren openen. Veel bezoekers zullen hun weg dan weer weten te vinden naar de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse Kerstmarkt van Europa.

U vindt de ingang van de Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, aan de voet van de wereldwijd bekende Cauberg. De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle aankleding zorgen voor een aansprekende entourage. De prachtige settings en decors gaan harmonisch over in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. Ook aan hapjes en drankjes is gedacht; bij enkele stands, in het horecagedeelte en buiten op het plein kunt u hiervan genieten.

CNN Top 10 ‘Kerstbestemmingen’
Een algemene erkenning kreeg de Kerstmarkt in de voorgaande jaren, met in 2014 meer dan 180.000 bezoekers. Een prachtig, sfeervol ingerichte markt die haar weerga niet kent. Ook dit jaar zal aan de presentatievorm weer veel aandacht worden geschonken.
De organisatie wil de bezoekers van de Kerstmarkt hiermee een voorproefje geven op de gezelligste tijd van het jaar, Kerst.
Daarnaast is Kerststad Valkenburg in 2013 en 2014 benoemd als één van de steden in de Top 10 van Mooiste Kerstbestemmingen ter wereld!
U komt toch zeker ook een kijkje nemen?

Toegankelijkheid
De Kerstmarkt Gemeentegrot is ook toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator. De gangpaden voor het publiek zijn minimaal 2,5 meter breed en de paden zijn vlak. Hierdoor kunnen ook mindervaliden volop meegenieten van alles wat de Kerstmarkt biedt! Let op; honden zijn niet toegestaan! Ook niet in een tas, buggy of soortgelijk voorwerp.

Wat is er nou fijner dan na het bezoek van de kerstmarkt te overnachten in een heerlijk relaxed hotel? Op die manier kunt u beide grotten bezoeken en heeft u de gelegenheid beide kerstmarkten te bezoeken. Bekijk hieronder de 4 leukste Kerstmarkt aanbiedingen in Valkenburg voor een optimaal Weekendje Kerstmarkt vieren in Valkenburg.

  1. Kerstmarkt hotelaanbieding in Valkenburg
  2. Kerstmarkt arrangement – geniet vanaf 20 november van Zuid Limburg in kerstsfeer
  3. 3 Daags Kerstmarktarrangement – voor de feestdagen naar Zuid-Limburg
  4. 3-daags Kerstmarkt arrrangement in Zuid-Limburg

Met recreatieve groet,

Linda Brugman
Recreatief.nl