Menu

De Floriade

Floriade 2012 is een Wereld Tuinbouw Expo die eens in de 10 jaar wordt georganiseerd. De Floriade is nog te zien tot 7 oktober 2012.  Doe mee aan het theater van de natuur! Een theater dat je intens beleeft omdat je er samen met de natuur de hoofdrol speelt. Waar je leert over de natuur en zo beseft dat bloemen, planten, bomen, groenten en fruit belangrijk zijn in ons dagelijks leven. Samen maken we van Floriade 2012 een fascinerende wereld. Spectaculair en rustgevend. Leerzaam en speels. Actief en beschouwend.

5 werelden
Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft.

Relax and Heal
Proef, ruik, voel, hoor en zie in alle rust hoe de natuur je gezondheid, je welzijn en je gevoel beïnvloedt.

Green Engine
Natuur en industrie, het lijken twee uitersten. Dat die twee ook heel goed samengaan, zie je hier. Maak kennis met de tuinbouw als belangrijke motor van de economie.

World Show Stage
Maak kennis met andere culturen en dompel je onder in een kleurrijke smeltkroes van kunst, cultuur en entertainment.

Environment
Ervaar hoe bloemen, planten, bomen, groenten en fruit in je directe leefomgeving je dagelijkse leven kunnen verbeteren. Hier word je je bewust vanhet belang van groen in de stad. Binnen en buiten. Thuis en op je werk.

Education en Innovation
Een wereld van strakke lijnen en wisselende perspectieven. Symbool voor de manier waarop we naar
de toekomst kijken. Steeds vanuit een andere hoek.

Kinderen
Op Floriade 2012 beleef je elke dag een verrassend programma vol muziek, dans, theater en beeldende kunst. Ook voor kinderen is de Floriade een ontdekkingsreis met talloze spannende en leerzame attracties en activiteiten.

Bekijk hier de website van de Floriade 2012

Wilt u aansluitend aan uw bezoek een weekendje weg boeken? Bekijk hier ons aanbod hotels in Limburg