Menu

Rozenfestijn in de Kasteeltuinen Arcen

Van 21 juni t/m 26 juni

Het in barokstijl aangelegde Rosarium van Kasteeltuinen Arcen geldt als een van de mooiste rozentuinen van Europa. Het statige Rosarium is onderverdeeld in tien gethematiseerde rozentuinen, zoals de Klimrozentuin, de Romantische tuin of de Vier tintentuin. In het midden bevindt zich een vijverpartij met waterval en de tuinen worden omsloten door een berceau. De meer dan 8.000 rozenstruiken in 250 soorten die te bewonderen zijn vormen een bijzondere collectie van de koningin onder de bloemen, die in de directe omgeving van Arcen worden gekweekt.

Tijdens het Rozenfestijn, van donderdag 21 juni tot met dinsdag 26 juni, zijn er volop extra activiteiten in het Rosarium en in het Kasteel met als geurend en kleurend middelpunt: de roos!

Activiteiten: Tijdens het Rozenfestijn geven de enthousiaste vrijwilligers rondleidingen door het Rosarium. Er zijn workshops en demonstraties van o.a. rozenexpert en schrijfster Danielle Houbrechts. Maja van ’t Oever en Jan Alofs brengen licht klassieke opera, operette en musical melodieën ten gehore. Harpiste Lies Joosten brengt de bezoekers in vervoering door de warme, heldere klanken van haar Keltische harp en haar repertoire bestaande uit Keltische, Latijns Amerikaanse en Indiase muziek. Het bloembindersteam van Kasteeltuinen Arcen maakt rozencorsages die worden uitgedeeld en in de souvenir- en plantenwinkel zijn naast uiteenlopende rozenartikelen ook vele bijzondere rozensoorten te koop. De rozen worden meerdere malen per week rechtstreeks van de kwekers geleverd. Op zondag 24 juni bezoekt de Rozenkoningin uit Lottum het Rozenfestijn.

Rozenshow in het Kasteel: Regionale topbloemisten maken in de kamers van de 2e etage van het Kasteel prachtige bloemarrangementen. Iedere kamer heeft zijn eigen stijl. De indrukwekkende trouwzaal wordt in samenwerking met Exclusief Bruidsmode uit Maasbree aangekleed. Vier kamers zijn door studenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling ingericht voor hun eindejaars project. De studenten kunnen meedingen naar een publieksprijs.

Klik hier voor meer informatie over het Rozenfestijn in de Kasteeltuinen Arcen.