Menu

Wijngaard – Een weekendje weg in Limburg

Limburg: een weekendje weg vol natuur en Bourgondiërs

Wil jij een weekendje weg in een groene omgeving met pittoreske dorpjes en steden waarin het Bourgondische karakter overal te vinden is? Dan biedt Limburg alle ingrediënten voor een paar dagen lekker ontspannen in het zuiden van ons land.

Walhalla voor natuurliefhebbers

Zuid-Limburg is een regio waar je als natuurliefhebber je hart op kunt halen. Van glooiende heuvels tot uitgestrekte bossen. Overal waar je komt nodigt de natuur uit om op ontdekking uit te gaan en in een groene omgeving te ontspannen tijdens een fiets- of wandeltocht. En fietsroutes en wandelroutes zijn er meer dan genoeg. Een echt walhalla dus.

Kastelen en de beruchte Bokkenrijders

Het zuiden van Limburg herbergt een rijke historie. Zo leidt de kastelenroute je langs allerlei kastelen en vind je hier natuurlijk het historische Maastricht en de grotten van Valkenburg. En wist je dat de beruchte Bende van de Bokkenrijders zijn oorsprong hier vindt? Genoeg te ontdekken dus!

Laat de Bourgondiër in je los

Naast natuur en historie staat Limburg bekend om zijn Bourgondische karakter. De Limburgse keuken combineert Hollandse klassiekers met streekproducten en biedt volop keuze voor de culinaire liefhebber. En wist je dat Limburg maar liefst 28 brouwerijen heeft? Ook voor de bierliefhebber is er dus volop te genieten.

Genieten tijdens een weekendje weg in Limburg

Het mag duidelijk zijn: Limburg is een zeer diverse streek waar jong en oud zich uitstekend kan vermaken. Een weekendje weg in Limburg is dan ook een aanrader voor iedereen die er even lekker tussenuit wil, maar niet extreem lang in de auto wil zitten. Bij De Wijngaard vind je volop vakantiehuizen in Zuid-Limburg vanuit waar je overdag op pad gaat en ’s avonds heerlijk tot rust kunt komen. Geen slecht vooruitzicht toch? Zoals de Limburgers het zelf zeggen: Limburg lonkt. En zo is het maar net!