Menu

Steden Limburg

Maastricht
De stad Maastricht is ontstaan in de romeinse tijd bij een doorwaadbare plaats in de Maas, als onderdeel van de heerbaan die Keulen verbond met Boulogne. Maastricht is hiermee één van de oudste steden van Nederland. Het is een stad met tal van eerbiedwaardige monumenten, die u eens gezien moet hebben! Denk hierbij aan het Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de romaanse, St.-Servaasbasiliek, zes gotische kerken, een voormalige Barokke augustijnenkerk en een Waalse kerk. Zin in een dagje Maastricht? Kijk dan hier voor de leukste dagjes uit naar Maastricht!

Valkenburg
Helemaal in het zuiden van Limburg ligt het toeristische oude vestingplaatsje Valkenburg. Valkenburg is gelegen in een authentieke kastelenrijke omgeving, in een gezellig centrum. Naast tal van bezienswaardigheden als de Grendel- en Berkelpoort, een kasteelruïne uit de 12e eeuw  en een Romaanse kerk uit de 13e eeuw is er nog veel meer te beleven. Een casino, Catacomben, de Fluweelengrot, de gemeentegrot, de Prehistorische Monstergrot, de Steenkolenmijn en een kabelbaan/rodelbaan zorgen ervoor dat zowel jong als oud zich niet hoeft te vervelen.  Kijk hier voor de leukste uitjes voor een gezellig dagje Valkenburg!

Vaals
Vaals is een mooie stad gelegen nabij het drielandenpunt, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen op de top van de 322 m hoge Vaalserberg. Het wordt beschreven en bezongen als buitenland in eigen land en dat is het ook. Het centrum van Vaals maakt een stedelijke indruk, door haar grote on-Nederlandse huizen en statige zakenpanden. De dorpskernen in de buurt kunt u via idyllische weggetjes en pittige slingerbochten verkennen. In de kleinste gehuchten als Raren, Rott en Wolfhaag lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Kijk hier voor de leukste arrangementen en uitjes in Vaals.

Eijsden
De meest zuidelijke gemeente van Nederland is Eijsden, waar ook de Maas binnen stroomt. Dit dorp leent zicht voor de mooiste foto’s en is dan ook beschermd dorpsgezicht. Aan te raden is een wandeling langs de Maaskade.

Thorn
Het ten zuidoosten van Weert aan de A2 gelegen witte stadje Thorn oogt door zijn pittoreske straatjes en huizen, historische boerderijen  en monumentale Abdijkerk als een waar openluchtmuseum. Rond het gezellig dorpsplein, de Wijngaard, staan witgekalkte huizen waarin vroeger de adellijke dames van het stift woonden.

Baarlo
Baarlo ligt aan de Maas in Noord-Limburg, 8 km ten zuiden van Venlo en staat bekend om haar kastelen. Behalve een rijke historie en de aanwezigheid van maar liefst 5 kastelen is het dorp bekend vanwege de vele kunstwerken van de Japans-Amerikaanse kunstenaar Tajiri. De landgoederen waren in het verleden bewoond door adellijke families, tegenwoordig dienen de meesten als hotel. Ontdek hier de overnachtingsmogelijkheden in Baarlo!

Roermond
De stad ligt aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas en heeft een rijk verleden. Zij was in de late middeleeuwen een hanzestad, en een van de vier hoofdsteden van het oude Hertogdom Gelre. Tegenwoordig is Roermond is een toeristische stad en dankt dat met name aan de Maasplassen. Surfers, zwemmers en zeilers zijn in de zomertijden veel in en op de plassen te vinden. Boten kunnen aanmeren bij één van de vele jachthavens die Roermond rijk is. Verder staat Roermond bekend als winkelstad met een aantal bekende outlets en wordt wekelijks door veel mensen bezocht, waaronder een groot aantal Duitse kooptoeristen. Bekijk hier het aanbod arrangementen in Roermond.

No Comments

    Leave a Reply