Menu

Noord-Midden Limburg

Het groenste en gemoedelijkste gebied in Limburg, met een schat aan unieke natuur. Drie nationale parken, afgewisseld door het groene platteland met z’n gastvrije bevolking. Dat is wat je aantreft in dit deel van de zonnigste provincie van Nederland! Het gebied heeft voor ieder wat wils. Maar het allerleukste aan Noord- en Midden-Limburg is dat je niets hoeft te doen om toch te kunnen genieten. De schoonheid van de natuurlijke omgeving en de gastvrijheid van de bevolking, zorgen ervoor dat je je vanaf het eerste moment welkom voelt…

Als je iets wilt ondernemen tijdens zo’n vakantie of dagje uit, dan trek je natuurlijk eerst de veelzijdige natuur in. Zo veelzijdig als de natuur in Noord- en Midden-Limburg is, zo veelzijdig zijn ook de mogelijkheden om deze te verkennen. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk op de fiets of met de benenwagen.

Voor fietsers is het in Noord- en Midden-Limburg heel gemakkelijk!  Er is namelijk een nieuw systeem opgezet, waarmee iedereen zijn eigen fietsroute kan uitstippelen. Op 1 kaart staan alle knooppunten. De cijfers van de knooppunten staan op wegwijzerbordjes aangegeven. Het enige wat je als fietser moet doen is de nummers van jouw rondje te onthouden. Zo fiets je een hele dag onbekommerd rond!

In de hele regio en vooral in de drie nationale parken zijn verschillende wandelingen uitgezet. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over de natuur door een bezoek te brengen aan de bezoekerscentra die bij twee van de nationale parken ingericht zijn. Voor kinderen zijn de nationale parken ook interessant want er worden speciale spannende en grappige wandeltochten voor hen georganiseerd.

Het platteland en de gastvrijheid van de bevolking zorgen samen ook voor veel culinaire activiteiten in het gebied. Vooral in het voorjaar bieden gezellige restaurants en hotels, met sfeervolle terrassen de mogelijkheid om te genieten van het bekendste culinaire product van onze streek: de asperge. Zeker op Limburgse wijze met ham, ei en gesmolten boter is dit streekproduct niet te versmaden!

Maar ook het najaar heeft iets romantisch. Lange boswandelingen, een frisse wind die de afgevallen blaadjes doet opdwarrelen.  Maar wat we vaak vergeten is dat dit jaargetijde ook heel wat lekkers te bieden heeft. Zeker in Noord- en Midden-Limburg! Champignons, wild, bessen en wijn… dit is nog maar een greep uit wat de Limburgse bodem in het najaar aan de fijnproever te bieden heeft.

Al deze natuurlijke producten worden door de creativiteit en het vakmanschap van Limburgse toprestaurateurs verwerkt in heerlijke gerechten.

Leuke arrangementen in Limburg vind u hier! 

No Comments

    Leave a Reply