Menu

Wereldtuinen Mondo Verde

Een nieuw en uniek themapark
De bedenker van deze groene wereld – 25 ha. groot -was de Heer van Strijthagen die enkele eeuwen geleden in het kasteel woonde, maar tegelijk steeds op zoek ging naar het paradijs. Tijdens vele wereldreizen legde hij zijn impressies van de meest zinnenprikkelende tuinen en gebouwen eigenhandig vast op schetsen. Met slechts één doel voor ogen: zijn landerijen omtoveren tot een levende herinnering aan de ontdekkingstochten. Helaas voor hem bleef het bij een droom……totdat enkele vermaarde historici in 1997 een oude kist vonden met daarin ondermeer de originele schetsen van de Heer van Strijthagen.

Als een postuum eerbetoon aan deze Limburgse avonturier werd zijn droom alsnog verwezenlijkt. Op basis van de tekeningen werden de mooiste plekjes op aarde gereconstrueerd.

Lag een wereldreis altijd al buiten uw mogelijkheden? Treed dan in de voetsporen van de Heer van Strijthagen en zie de wereld in één dag!

Thema’s in het park
Mondo Verde omvat vele verschillende thema’s. U kunt bijvoorbeeld de tropen bezoeken, met  kletterende watervallen, terrasvormige tuinen, palmen in alle soorten en maten en exotische vogels… Of bent u meer iemand voor de woestijn met prachtige berberhuisjes, die als het ware tegen de rotswanden zijn geplakt. Bent u meer een tuinliefhebber, dan biedt Engeland uitkomst voor u. Dit is slechts een kleine greep uit de totaal 17 thema’s in dit park.

Zeker het bezoeken waard dus voor een gezellig dagje uit met het hele gezin!

Speciaal voor kinderen
De kinderen krijgen bij de entree een gratis kinderboekje. Middels dit boekje worden ze langs de mooiste plekjes, de spannendste brugjes, de meest exotische vogels, de uitdagende afdaling van de Japanse tuin over stepstones en het donkere foliesbos vol verrassingen gevoerd. Op het evenemententerrein bevindt zich bovendien een leuke speelweide.

Openingstijden
Wereldtuinen Mondo Verde is elke dag open vanaf 10.00 uur!! Sluitingstijden zijn afhankelijk van het seizoen. In de zomerperiode is Mondo Verde iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. In de winterperiode is Mondo Verde op weekdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur, in de weekenden en vakanties zijn we tot 17.00 uur geopend.
(Kassa’s sluiten een uur voor sluitingstijd). Let op: De wintertijd gaat in op woensdag 28 oktober 2012.

Wilt u ook een dagje naar Wereldtuinen Mondo Verde?

No Comments

    Leave a Reply